De 10 ani producem schimbări pozitive în societate

Despre noi

Asociaţia de Tineret pentru Educaţie, Leadership, Informare şi Ecologie România – AtelieR este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit. Asociaţia AtelieR a fost fondată în mai 2000, în Braşov, regiunea Transilvaniei.

Suntem...

... un grup de tineri care deşi nu avem aceleaşi preocupări, avem totuşi ceva în comun şi anume voinţa de a dovedi că tinerii pot reuşi prin propriile lor forţe, că pot crea un mediu în care îşi pot manifesta şi dezvolta aptitudinile şi personalitatea.

Credem...

... că toţi trebuie să credem într-un ideal, ăntr-un principiu şi într-o filosofie. A crede este a practica ceea ce crezi că este adevărat.

Misiunea...

...noastră este de a contribui la progresul comunităţii locale prin oferirea oportunităţii tinerilor de a dezvolta aptitudini de conducere, responsabilităţi sociale, colegialitate, înţelegere reciprocă, cooperare şi spirit întreprinzator, necesare pentru a crea o schimbare în bine.

Scopul...

... nostru este de a oferi tinerilor din Romania un mediu corespunzător pentru a-şi manifesta şi dezvolta personalitatea.

Obiective

  • Îmbunătăţirea adaptabilităţii tinerilor la modul lor de viaţă;
  • Promovarea valorilor umane pe principii de competenţă şi eficienţă;
  • Oferirea de posibilităţi tinerilor pentru dezvoltarea abilităţilor şi tehnicilor de conducere, simţul responsabilităţii sociale şi aptitudini de cooperare;
  • Dezvoltarea înţelegerii reciproce, a cooperării şi a toleranţei între tineri;
  • Ridicarea nivelului educaţional, profesional şi social al tinerilor
 

Domenii de activitate

Educaţie Non-Formală

AtelieR sprijină principiul acordării de şanse egale şi oferă alternative, în scopul de a facilita integrarea socială şi profesională a tinerilor dezavantajaţi din punct de vedere economic şi social sau cei în pericol de a fi marginalizaţi. Promovăm valorile europene şi oferim educaţie non-formală pe baza cursurilor, trainingurilor, sesiunilor de informare şi întâlnirilor pe care le organizăm.


Informare

Prin activităţile derulate de Asociaţia AtelieR, dorim să oferim tinerilor informaţiile necesare nevoilor lor. Informaţia trebuie să fie rapidă, uşoara, la timp şi clară. Folosim mai ales canalele moderne de comunicare, cum ar fi internetul, dar luând mereu în considerare nevoile tinerilor dezavantajaţi, folosim de asemenea şi metodele tradiţionale: broşuri, reviste, sesiuni de informare, traininguri, seminarii, cursuri, etc.


Relaţii Interetnice

AtelieR doreşte să ofere tinerilor cât mai multe cunoştinţe şi motive pentru a dezvolta cooperarea şi prietenia cu alţi tineri şi organizaţii din Europa şi doreşte să îi introducă în mediul multicultural european, promovând dialogul interetnic, drepturile minorităţilor, toleranţa, egalitatea, democraţia şi valorile europene.Conţinutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui site web este proprietatea Asociaţiei de Tineret pentru Educaţie, Leadership, Informare şi Ecologie, România - AtelieR. Nu este permisă utilizarea acestui site web în scopuri comerciale. Conţinutul acestui site web nu poate fi folosit în nici o modalitate şi nici un scop fără acordul Asociaţiei AtelieR.