De 10 ani producem schimbări pozitive în societate
 

COMPASS
instrumente pentru educaţia în drepturile omului

Asociatia AtelieR a desfasurat in perioada 13 - 16 mai 2010, in Poiana Brasov, seminarul „COMPASS – instrumente pentru educatia in drepturile omului”.

La acest seminar au participat 24 de persoane, lideri de tineret, din zona rurala de sud-est a judetului Brasov, aleasa de noi ca spatiu geografic de derulare a proiectului, si anume din localitatile: Prejmer, Teliu, Budila, Vama Buzaului.

Scopul proiectului a fost sa promoveze valorile educatiei in drepturile omului in randul tinerilor, folosind un instrument specific de invatare si promovare: Manualul COMPASS.

Obiective:

  • dezvoltarea competentelor si aptitudinilor specifice domeniului pentru 24 de persoane care lucreaza cu tinerii;
  • familiarizarea profesorilor si liderilor de tineret cu metodele si activitatile manualului;
  • promovarea valorilor cheie: egalitate, securitate si non-discriminare;
  • dezvoltarea unei retele de factori cheie care sa implementeze aceste valori in activitatile lor.

In urma seminarului au rezultat multe propuneri de proiecte viitoare, care pot fi puse in practica prin intermediul retelei de lucratori de tineret care s-a format. Acestia vor promova in scolile si in comunitatea lor Educatia in Drepturile Omului.Council of Europe - Conseil de l'EuropeProiect finantat de Consiliul Europei prin European Youth Foundation.

Conţinutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui site web este proprietatea Asociaţiei de Tineret pentru Educaţie, Leadership, Informare şi Ecologie, România - AtelieR. Nu este permisă utilizarea acestui site web în scopuri comerciale. Conţinutul acestui site web nu poate fi folosit în nici o modalitate şi nici un scop fără acordul Asociaţiei AtelieR.